Om mig

Om mig – Viveca

  • ICF-certifierad coach (Coach Companion, 2021-2022)
  • Hälsocoach (Coach Companion, 2021)
  • Dipl. Friskvårdskonsult (Utbildad på Axelsons 2006-2007)
  • Leg. lärare (1991)- Massör (Utbildad på Axelssons 2006-2007)
  • Instruktör Mediyoga och Kundaliniyoga (Utbildad på IMY, Institutet för Medicinsk Yoga 2006-2007) + utbildad i ”Yoga mot utmattning”
  • Diplomerad Reiki Master (2022)

Jag har arbetat med friskvård sedan 2007 och som lärare sedan 1993. Vägen fram har inte varit spikrak. Jag vet vad det innebär att arbeta i en miljö med höga krav på prestation och att nå resultat.  Att jag, som hade så mycket energi, skulle drabbas av utmattning, kändes otänkbart. Men där hamnade jag till slut ändå. Efter en tuff tid där allt kändes som ett stort misslyckande, där känslor av skam upptog mycket kraft, har jag kommit tillbaka. Mer ödmjuk mot både mig själv och min omgivning. De verktyg som hjälpt mig att bli frisk har varit yoga, Reiki healing, promenader, massage och samtalsstöd. Denna tuffa erfarenhet har fått mig att växa som människa. Jag har nu valt att vända mina motgångar till tillgångar. Tillgångar i mitt arbete med människors utveckling. Det jag brinner för mest idag är att hjälpa människor från att fastna i stress och utmattning. Det är, som jag ser det, en samhällsfara att man ofta sätter likhetstecken mellan ständig aktivitet och effektivitet. I själva verket leder det till att vi endast når tillfälliga resultat, blir dränerade på energi och får diverse stressrelaterade symtom. 

Mina kompetenser inom coaching, mediyoga, massage och Reiki healing är alla kraftfulla verktyg för att hjälpa dig att bli helare och växa. Ju mer du lever i takt och i kontakt med dig själv, desto lättare blir det att leva det liv du är menad för.

Viveca Vilhelmsson

Medlem i ICF och Kroppsterapeuternas